Kuukuppivinkkejä

Tärkeitä kuukuppivinkkejä

Riippumatta siitä, aiotko juuri testata ensimmäistä kuukuppiasi vai oletko käyttänyt tätä kuukautissuojaa pitkään, saattaa löytyä temppuja ja vinkkejä, jotka voi olla hyvä muistaa. Tähän olemme koonneet joitakin kuukuppivinkkejä, joiden uskomme voivan auttaa sinua alkuun ja niin, että saat kuukupistasi irti niin paljon kuin mahdollista. Kuukuppi on upea juttu! Autamme sinua, jotta saat kuukupistasi irti mahdollisimman paljon.

Kuukupin asettaminen ensi kertaa voi tuntua hieman hermostuttavalta. Kuukupin voi asettaa paikalleen hieman eri tavoin. Se, mikä tulee sopimaan sinulle parhaiten, riippuu siitä, mikä tuntuu sinusta mukavimmalta. Jotkut suosivat kyykkäämistä, kun taas toiset istuvat mieluummin pöntöllä. Kun asetat kuukuppia, on parasta ensin taittaa se kasaan. Alla näet esimerkit kolmesta eri taittelusta.

Hygienia

Tarkkuus hygienian suhteen ei ole oikeastaan niinkään vinkki, vaan enemmänkin sääntö. Se on tärkeää, sillä ethän halua bakteereita tai likaa emättimeen. Pese aina kädet saippualla ja vedellä, ja pese myös kuukuppi saippualla ja vedellä. Huuhtele huolellisesti. Sterilisoi kuukuppi kiehuvassa vedessä ennen kuin käytät sitä.

Muista tyhjentää kuukuppisi

Aluksi voi olla hyvä tyhjentää kuukuppisi säännöllisesti, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon vuodat. Kuukuppiamme voi pitää paikoilleen asetettuna jopa 12 tuntia, mutta ennen kuin alat nukkua kuukupin kanssa, sinun tulisi olla tottunut sen käyttämiseen, jotta todella tunnet itsesi varmaksi sen käsittelyn suhteen. Sen tiedät parhaiten sinä itse.

Löydä oikea asento

Kun kuukuppi on asetettu oikein, se ei tunnu eikä vuoda. Jos ei se istu täysin oikein, se voi tuntua epämukavalta tai vuotaa. Kun kuukuppi istuu kuten pitäisi, se ei tunnu. Aloita laittamalla kuukuppi sisään ja taittele se tavalla, joka on mielestäsi paras. Kun olet saanut kupin sisään, vapautat otteesi ja silloin kuppi avautuu automaattisesti. Tällöin muodostuu pieni imu, jonka ansiosta kuukuppi pysyy paikallaan eikä vuoda.

Istu kyykyssä asettamisen yhteydessä

Kuukupin paikalleen asettamiseen on eri tapoja. Jotkut tykkäävät istua kyykyssä tai pöntöllä, toiset seistä. Löydä itsestäsi parhaalta tuntuva tapa. Muista, ettei sinun tule viedä kuukuppia yhtä pitkälle kuin tamponia. Kuukupin paikka on alempana ja lähempänä emättimen suuta. Pienen harjoittelun myötä opit asettamaan ja poistamaan kuukuppisi ongelmitta vessassa käydessäsi.

Leikkaa antennia

On malleja, joissa on antenni, silmukka tai kuula, joka on melko pitkä. Tämä on joidenkin mielestä epämukavaa. Yksi kuukuppinikseistä on leikata antennia itse. Voit tehdä sen saksilla tai veitsellä. Huolehdi vain, ettei siitä tule liian lyhyttä, koska silloin kuppiin voi olla vaikea päästä käsiksi ja sen ulos saamisesta tulee vaikeaa. Varo myös leikkaamasta itse kuppia. Ole varovainen.

Huuhtele lämpimällä vedellä

Jos kupin taittelu on mielestäsi hankalaa, voit kokeilla kupin huuhtelemista lämpimällä vedellä. Silloin asettamisestakin tulee yleensä mukavampaa, koska kupista tulee hieman pehmeämpi ja kätevämpi käsitellä. Näin se on myös helpompi taittaa kasaan ja asettaa paikalleen. Muista aina huuhdella kuppi ennen kuin käytät sitä. Myös vesi itsessään saa sen liukumaan paremmin sisään.

Liukuvoidetta asettamista varten

Jos kuukupin paikalleen asettaminen tuntuu sinusta vaivalloiselta ja karkealta, vaikka käytät lämmintä vettä, voit kokeilla liukuvoidetta. Silloin on muistettava, ettei se saa olla öljypohjaista, koska siinä tapauksessa se voi vahingoittaa kupin materiaalia.

Poista suihkussa

Ennen kuin olet täysin tottunut siihen, kupin ulosottaminen voi olla hieman vaikeaa. Kupista voi tulla tuhruinen ja liukas käsitellä. Tällöin voit sen sijaan kokeilla ottaa kuukupin ulos suihkussa. Silloin tippuva veri tai pieni tuhruisuus eivät haittaa. Lisäksi sinun voi olla helpompi rentoutua, eikä sinun tarvitse olla huolissasi veren läikyttämisestä vaatteille tai lattialle.

Paina sivulle poistamisen yhteydessä

Kun aiot ottaa kuukuppisi pois, sinun on huolehdittava, että se pieni imu, jonka ansiosta kuppi pysyy paikallaan, katoaa. Älä vedä suoraan antenista. Hytkytä sen sijaan kuppia, tai paina kevyesti yhtä kuukupin sivua. Voit myös rutistaa pohjasta. Voit kuulla ja tuntea, kun imu hellittää, ja silloin voit vetää kuukupin ulos antennin avulla ja tyhjentää sen. Jos kuukuppi on edennyt hieman pidemmälle niin, että siitä on vaikea saada otetta, voit yrittää ponnistaa tai yskiä saadaksesi sen helpommin ulos.

Älä anna periksi

Tärkein kuukuppivinkki, jonka voi saada, on se, ettei saa luovuttaa, jos ei se toimi heti täydellisesti. Harjoitus tekee mestarin. Kuukupin oikea paikalleen asettuminen ja sen helppo asettaminen ja tyhjentäminen vaativat tekniikan sisäistämistä. Täältä voit lukea enemmän siitä, miten asetat kuukuppisi paikalleen.

APOFEMME FAQ

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.