Kuukuppi

Aloita kuukupin käyttö

Kuukuppi on kuukautissuoja, joka muistuttaa tamponia siinä mielessä, että sekin viedään emättimeen. Sen sijaan, että se imisi veren, kuten tamponi tekee, kuukuppi kerää veren. Sen ansiosta emättimen herkät limakalvot eivät ärsyynny eivätkä kuivu. Otat kuukupin pois silloin, kun sinulle sopii tai kun se on täynnä, ja tyhjennät veren vessanpönttöön, lavuaariin tai suihkuun, ja asetat sitten kupin takaisin paikalleen.

Kuukuppi on kuukautissuoja, jonka suosio vain kasvaa, mikä ei ole ollenkaan ihme, koska sillä on niin paljon hyviä puolia. Tärkeimpänä tavoitteenamme Apofemmen kuukupin kanssa on se, ettet tuntisi ollenkaan käyttäväsi kuukautissuojaa. Lisäksi säästät sekä rahaa että ympäristöä, koska kuukuppi korvaa tamponien ja siteiden kaltaiset kulutustuotteet. Kuukuppimme kestää jopa 10 vuotta ja on pehmeä, joustava ja myrkytön. Kuukuppia käytetään koko päivän ajan, ja se voi olla paikalleen asetettuna jopa 12 tuntia kerrallaan. Koska kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, se ei houkuttele bakteereja ja on paljon hygieenisempi vaihtoehto. Oikein asetettu kuukuppi ei tunnu eikä vuoda.

Kuukuppia on helppo käyttää

Kuukuppi on pehmeä ja muotoiltu niin, ettei sinun tulisi tuntea sitä, ja se on helppo asettaa paikalleen ja ottaa pois. Sitä on erittäin helppo käyttää ja voit elää aivan tavallisesti, joten voit esimerkiksi uida tai urheilla ilman, että tunnet kuukuppia. Kuukuppia voi pitää paikalleen asetettuna jopa 12 tuntia kerrallaan. Se on suuri etu, koska silloin sinun ei tarvitse etsiä vessaa tai vaihtaa kuukautissuojaa ja voit nukkua häiriöttä koko yön ilman, että sinun tarvitsee pelätä ohivuotoa.

Kuukupin asettaminen paikalleen

Ennen kuukuppisi käyttämistä sitä tulisi keittää vedessä 5 minuutin ajan sen sterilisoimiseksi. Kuukuppiamme on kahta kokoa, ja riippumatta siitä, mikä kokosi on, on helpointa taitella se ennen kuin asetat sen sisään. Taittelutapoja on useita erilaisia. Kokeile eri tapoja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan.

Katso lisää vinkkejä kuukuppisi taitteluun täältä.

Kun olet taitellut kupin, viet sen sisään emättimeen, ja heti kun päästät irti, kuppi avautuu automaattisesti ja muodostaa kevyen imun, jonka ansiosta kuppi asettuu tiiviisti emättimen seinämiä vasten. Jos se asettuu oikein paikalleen, se ei tunnu. Jos tunnet sen, sen tarvitsee ehkä olla sisempänä tai ulompana. Kokeile, kunnes löydät oikean asennon. Sitä ei tulisi viedä yhtä pitkälle kuin tamponia, vaan sen tulisi olla paljon lähempänä emättimen suuta. Jos ei se tunnu hyvältä, voit aina ottaa sen ulos ja aloittaa alusta.

Joidenkin mielestä on yksinkertaisinta istua vessanpöntöllä, mutta voit tehdä juuri niin kuin sinusta tuntuu hyvältä. Istu kyykyssä, tai pidä toista jalkaa kylpyammeen tai lavuaarin reunalla, tai toimi muulla tavoin.

Sinun on vain kokeiltava, mikä toimii parhaiten sinulle. Jos kuukupin sisään vieminen tuntuu sinusta vaivalloiselta ja karkealta, voit huuhdella sen ensin lämpimällä vedellä tai käyttää liukuvoidetta. Ethän käytä öljypohjaista liukuvoidetta, koska se pilaa silikonin, josta kuppi on tehty. Muista myös aina pestä kädet saippualla ja vedellä, ja myös pestä kuukuppi ennen kuin käsittelet sitä.

Kuukupin poistaminen

Poistaaksesi kuukuppisi sinun on ensiksi poistettava kevyt imu, jonka ansiosta kuukuppi on tiivis eikä vuoda. Älä vedä kuukupista ennen kuin olet tehnyt tämän, koska se voi siinä tapauksessa saada aikaan melko voimakkaan tyhjiön, joka voi tuntua epämiellyttävältä tai jopa sattua. Saat poistettua imun joko rutistamalla kuppia kasaan, rutistamalla sitä hieman sivuilta tai työntämällä sormen sivulta sisemmäs niin, että paine hellittää. Useimpien mielestä kuukupin poistaminen on helpointa vessanpöntöllä istuen. Jos kuukuppi on täynnä, verta saattaa helposti läikkyä, ja siksi onkin käytännöllistä, jos se kuitenkin päätyy vessanpönttöön.

Sinun ei tarvitse tyhjentää kuppia joka kerta vessaan mennessäsi. Aluksi voi kuitenkin olla hyvä tyhjentää se säännöllisin väliajoin sen oppimiseksi, kuinka paljon verta tulee. Voit myös ottaa kuukupin ulos ja tyhjentää sen suihkussa käydessäsi. Kun olet tyhjentänyt sen, huuhtele se vedellä. Varmista, etteivät pienet reiät ole tukkeutuneet, koska silloin kuukuppi ei ole tiivis. Kun olet huuhdellut sen, ei tarvitse kuin laittaa se takaisin sisään.

Kuukuppi on taloudellinen valinta

Sen lisäksi, että kuukuppi on mukava ja ympäristöfiksu valinta, säästät rutkasti rahaa. Voit käyttää kuukuppia jopa 10 vuotta. Mieti, kuinka paljon tamponeja ja siteitä kuluisi niin pitkässä ajassa. Tällä tavoin saat pian takaisin rahat, jotka käytit kuukuppiisi. Pidä kuukupistasi hyvää huolta, niin voit käyttää sitä pitkänkin aikaa. Keitä kuukuppi jokaisia kuukautisia ennen ja kuukautisten välissä, niin voit säilyttää sitä puuvillapussissa, jonka sait ostaessasi kupin. Näin se kestää pitkään.

Yksi hyvä vinkki on hankkia useampi kuukuppi ja pitää niitä hieman eri paikoissa, kuten esimerkiksi yksi laukussa ja yksi töissä. Se voi olla kullanarvoista, kun kuukautiset alkavat hieman hätäisesti ja yllättäen.

Parempi intiimihygieniallesi

Kuukuppi on erittäin hygieeninen kuukautissuoja. Kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, eikä se houkuttele bakteereja samalla tavalla kuin tamponit ja siteet saattavat tehdä. Useimmat tietävät sairaudesta nimeltä TSS, joka tarkoittaa verenmyrkytystä ja voi vaikuttaa myös sinuun, jos käytät tamponeja väärin. Kuukuppi on intiimihygieniasi kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto. Lääketieteellinen silikoni on hellävarainen emättimen herkille limakalvoille, ja koska kuppi kerää veren sen imemisen sijaan, limakalvot eivät kuivu.

Hyvä ympäristölle

Jättämällä pois kertakäyttöiset kuukautissuojat, kuten siteet ja tamponit, säästät ympäristöä käyttämällä niiden sijaan kuukuppia. Roskaa tulee huomattavasti vähemmän, ja se säästää suuren määrän tuotantomateriaaleja, kuten sekä puuvillaa että muovia. Kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka on lisäksi myrkytöntä, ja kun se on 10 vuoden jälkeen tullut käyttöikänsä päähän, se voidaan kierrättää.

Kuukuppi – vapautesi vuoksi

Yksi kuukupin parhaista puolista itseäsi ajatellen on tietysti se, että voit tuntea olosi vapaaksi ja mukavaksi kuukautistesi aikana. Kuukuppia on helppo käyttää, se myötäilee kehoasi ja on hellävarainen limakalvojasi kohtaan. Se saattaa aluksi tuntua hieman oudolta, aivan kuten kaikki uudet asiat, mutta kaikkien etujen ansiosta siihen tottuu melko nopeasti. Joskus vain muutama yritys riittää, jotta sisäistät idean ja koet suuren eron verrattuna muihin kuukautissuojiin. Toivomme, että löydät kaikki kuukupin edut, ja autamme sinua mielellämme matkasi varrella.

APOFEMME FAQ

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.