Kuukupin poistaminen

Käsittele kuukupin tyhjiötä oikein

Se, mitä kutsutaan kuukupin tyhjiöksi, on oikeastaan enemmänkin imua, joka syntyy, kun kuppi on tiukasti emättimen seinämiä vasten. Sinun ei tulisi vetää kuukuppia ulos antennin tai narun avulla, koska se voi johtaa imuun, joka ottaa mukaansa kudosta tai vetää kohdunkaulan suuta. Se voi sattua! Jos sinulla on kierukka, se voi myös lähteä samalla, jos et ensin poista kuukupin ja emättimen välistä tyhjiötä.

Näin poistat kuukupin

Kuukuppia ei poisteta samoin kuin tamponia. Sinun tulee pikemminkin yrittää puristaa se kasaan ja sitten ottaa ulos. Pohjassa oleva tappi voi olla avuksi, kun olet jo rutistanut kuppia. Jos vedät suoraan antennista, se voi johtaa kuukuppityhjiöön, joka on epämiellyttävää. Välttääksesi tämän sinun tulisi löytää asento, joka toimii sinulle hyvin tyhjentäessäsi kuppia.

Tässä muutama vinkki siihen, miten poistat kuukupin helpoimmin:

Istuudu vessanpöntölle – Istuudu vessanpöntölle ja purista kuppia ottaaksesi sen ulos. Jos tämä johtaa ylivuotoon. Se ei haittaa, koska sisältö päätyy pönttöön.

Istuudu pöntölle toinen jalka renkaalla – Jos kuppiin tarttuminen on sinusta vaikeaa pöntöllä istuessasi, voit nostaa toista jalkaa ja asettaa sen renkaalle. Tämä voi helpottaa kuppiin tarttumista.

Istu kyykyssä – Istu kyykyssä lattialla kuten kuukuppia paikalleen asettaessasikin.

Seiso toinen jalka pöntöllä – Nosta toinen jalka pöntölle tai kylpyammeen reunalle, ja poista kuukuppi seisoen.

Poista suihkussa – Poista kuppi suihkussa tai kylpyammeessa minimoidaksesi vuodon lattialle tai vaatteillesi.

Muista rentoutua!

Jos olet jännittynyt, hieman pidemmälle karanneeseen ja tiukkaan imuun asettuneeseen kuukuppiin voi olla vaikea päästä käsiksi. Rauhoitu äläkä huolestu. Kuukuppi ei voi juuttua emättimeen! Se on paikoillaan ja tulee kyllä ulos, jos rauhoitut ja teet sitten ponnistuksia. Ponnistus toimii melko lailla samoin kuin vessassa käynti. Ponnista joitakin kertoja ja tunnustele. Sinun tulisi tuntea kupin tulevan alaspäin.

Jos koet, että sinuun sattuu etkä saa kuppia ulos, sinun on hyvä tietää, että se voi johtua siitä, että kuppi lähestyy kohdunkaulan suuta. Se ei ole vaarallista. Ota hetki rauhallisesti ja yritä uudelleen.

Pitkillä kynsillä

Pitkillä kynsillä saatat nipistää itseäsi. Silloin kuukuppiin syntyneen tyhjiön rikkominen sattuu. Jotkut käärivät hieman pehmeää paperinenäliinaa kynsien päälle ennen kuin rutistavat kuppia. Voi olla olemassa lisääkin temppuja, jotka tuottavat saman lopputuloksen. Tällöinkin on hyvä pysyä rauhallisena. Varovaisilla ja rauhallisilla otteilla riski itsesi nipistämiseen kuukupin reunan liepeiltä pienenee.

Jos sinulla on kierukka

Imu, joka saattaa syntyä vetäessäsi kuukuppia ulos liian voimakkaasti ja nopeasti, voi vetää kierukan mukaansa. Juuri tästäkin syystä kuukupin käyttöä kierukan kanssa ei suositella. Kyseessä on voimakas imu, ja se on tärkeää ymmärtää. Se ei ole vaarallista, mutta voi tuntua epämiellyttävältä. Varsinkin kierukkaa käytettäessä.

Hytkytä ennemmin kuin vedä

Vältä vetämästä kuukupistasi, kun haluat poistaa sen tai vain korjailla sen asentoa. Hytkyttävä liike on paljon parempi. Kuukuppi on pehmeä, joten sinun ei tarvitse ottaa erityisen lujasti kiinni työntääksesi yhden sivun sisään.
Silloin ilmaa pääsee sisään ja ulos, jolloin kupin saaminen ulos on heti helpompaa. Kun se kerran on irronut, voit vetää varovasti ilman, että uutta imua syntyy. Kokeile varovasti ja muista rentoutua voidaksesi asettaa paikalleen ja poistaa kuukuppisi parhaalla tavalla.

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.