Miten kuukuppi toimii

Kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista tai TPE:stä. Se on pehmeä materiaali, joka voi muotoutua emättimen muodon mukaisesti, ja siksi se antaa täydellisen istuvuuden joka käyttäjälle. Kuukupin käytön yhteydessä kuppi kerää veren itseensä eroten tamponista, joka taas imee ja absorboi veren itseensä. Kun kuppi on täynnä, se on tyhjennettävä. Sen voi tehdä vessanpönttöön, lavuaariin tai mahdollisesti luontoon, jos olet leireilemässä tai vaeltamassa. Mutta miten kuukuppi toimii? Se on kysymys, jonka monet uteliaat esittävät.

Miten kuukuppi toimii?

Aivan kuten nimikin antaa ymmärtää, kuukuppi on kupin muotoinen, ja siinä on antentti tai pallo. Kupissa on myös erittäin pieniä reikiä. Nämä eivät aiheuta kuukautisveren vuotamista kupista. Nämä reiät ovat sitä varten, että emättimeen syntyy tyhjiö, jotta kuukuppi pysyy paikallaan niin kuin sen kuuluu.

Käyttääksesi kuukuppia sinun on taiteltava se. Taittelutapoja on monenlaisia, joten kokeile, kunnes löydät vaihtoehdon, joka sopii sinulle parhaiten. Kun kuppi on taiteltu, se on suurin piirtein yhtä suuri kuin tamponi, joten se on helppo asettaa sisään.

Viet kupin sisään, ja se avautuu itsestään emättimessä niin, että se pysyy paikallaan. Kun näin tapahtuu, kuppi istuu täydellisesti emättimen suuta vasten niin, ettei verta voi vuotaa ulos. Sen sijaan se päätyy kuppiin, joka täytyy hitaasti.

Kuukupin tyhjentäminen

Kun noin 4 tuntia on kulunut, voi olla aika tyhjentää kuukuppi. Samaa kuukuppia voi käyttää jopa 12 tunnin ajan, mutta aluksi on järkevää tarkistaa kuppi joka neljäs tunti nähdäksesi, kuinka täynnä se on. Ajan kuluessa opit, kuinka pitkä aika tyhjennysten välillä voi olla. Aloitellessasi kuukupin käyttöä suosittelemme, että tyhjennät kuppisi jokaisella vessakäynnillä.

Tyhjentääksesi kuukupin sinun on poistettava tyhjiö, jonka ansiosta kuppi pysyy paikallaan. Sen voit tehdä painamalla varovasti yhtä kupin sivua. Tyhjiön poistamisesta syntyy useimmiten ääni. Nyt voit ottaa kupin helposti ulos ja tyhjentää sen huuhdellaksesi sen sitten ja laittaaksesi uudestaan paikalleen. Joskus sinun tarvitsee ponnistaa tai yskiä, jotta kuppi tulee helpommin ulos.

Miten kuukuppi vaikuttaa emättimeen?

On olemassa myyttejä kuukupeista, jotka löystävät emättimen lihaksia, mutta kuten sanottu, ne ovat myyttejä. Moni asia osoittaa, että asia onkin juuri päinvastoin. Lihakset voivat käytön myötä vahvistua. Se on hyvä asia naiselle, joka on ehkä synnyttänyt, tai jolla on pidätysvaikeuksia.

Samaa kuukuppia voi käyttää pitkään

Kun kysyt "miten kuukuppi toimii?" saatat miettiä, kuinka pitkään voit käyttää samaa kuppia. Se on hyvä kysymys, jossa ei ole kyse vain tunneista. Voit käyttää samaa kuukuppia kuukausi kuukauden perään. Jos pidät sen puhtaana ja varot vahingoittamasta sitä, voit käyttää samaa kuukuppia monien vuosien ajan. Kuukuppi säästää rahaa ja ympäristöä. Kuukuppimme kestää jopa 10 vuotta.

Onko se hygieenistä?

Jos pidät kätesi ja kuukupin puhtaina, tämän kuukautissuojan käyttö on hygieenistä. Se voi itse asiassa olla hygienisempää kuin tamponien ja siteiden käyttö. Kuukuppi ei voi absorboida eikä antaa bakteereille tilaa itää. Jos kuppi on puhdas, suojelet emättimen luonnollista bakteeriflooraa. Sinun ei tarvitse huolestua sairauksista, kuten TSS, jotka ovat riski tamponia käyttäessäsi. Kuukuppisi tulisi jokaisten kuukautisten välissä aina keittää vedessä sen sterilisoimiseksi.

Miten kuukuppi toimii ja kuinka monta kuukuppia tarvitsen?

Pärjäät hienosti yhdellä, mutta monet valitsevat kaksi tai kolme säilyttääkseen niitä eri paikoissa niin, että kuukuppi on tarvittaessa aina valmiina. Jos kuukautistesi runsaus on usein epäsäännöllistä, voit hankkia kaksi eri kokoa.

Aluksi kuukupin käsittely voi tuntua hieman hankalalta, mutta harjoittelun myötä toivottavasti tuskin enää huomaat, että sinulla on kuukautiset.

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.