Miten kuukuppi asetetaan paikalleen

Kuukupin asettaminen paikalleen

Valmisteluja ennen kuin asetat kuukuppisi paikalleen ensimmäistä kertaa.

Kuukupin asettaminen ensi kertaa voi tuntua hieman hermostuttavalta. Kuukupin voi asettaa paikalleen hieman eri tavoin. Se, mikä tulee sopimaan sinulle parhaiten, riippuu siitä, mikä tuntuu sinusta mukavimmalta. Jotkut suosivat kyykyssä istumista, kun taas toiset istuvat mieluummin vessanpöntöllä. Tähän olemme koonneet hieman vinkkejä ja neuvoja sinulle, joka aiot käyttää kuukuppia.

  1. Aloita keittämällä kuukuppiasi vedessä 5 minuutin ajan sen steriloimiseksi.
  2. Pese kätesi huolellisesti hajusteettomalla saippualla.
  3. Taittele kuppi, katso kuva alempaa.
  4. Vie sitten kuukuppi emättimeen.

1. Koka i 5min för att sterilisera

2. Tvätta händerna noga.

3. Vik koppen, se nedan.

4. För sedan in menskoppen i slidan.

Käsittele ja aseta kuukuppi paikalleen

Kupin voi taittaa monella eri tavalla. Kokeile eri tapoja, kunnes löydät vaihtoehdon, joka sopii itsellesi parhaiten.

  1. Tartu itse kuppiin, älä antenniin. Aseta kapein osa emättimeen ja vie kuukuppi pidemmälle vähän kerrallaan.
  2. Pidä taittelua kasassa 2–3 sormella. Kun se on mennyt jonkin verran sisäänpäin, anna sen laajentua.
  3. Kun se on hyvin paikallaan, se avautuu. Taittele varovasti. Kun kuppiin pääsee ilmaa, muodostuu tyhjiötiivistys, joka pitää kupin paikallaan ja tekee siitä tiiviin.

Kun kuukuppisi on oikein asetettu, sinun ei tulisi tuntea sitä. Jos antenni törröttää ulos, voit leikata siitä palan pois. Jos tunnet kuukupin, se ei istu oikein. Silloin joudut ehkäpä aloittamaan alusta. Jos koet tämän olevan epämiellyttävää siksi, ettei kuppi liu'u, voit käyttää liukuvoidetta. Vältä kuitenkin öljypohjaista liukuvoidetta, koska se voi tuhota materiaalin, josta kuppi on tehty.

Vik som ett "C"

Vik som en "ros" genom att trycka ned i mitten

Vik som en "7:a"

Kuukupin poistaminen

Kun aiot ottaa kuukuppisi pois, sinun on huolehdittava, että se pieni tyhjiö, jonka ansiosta kuppi pysyy paikallaan, katoaa. Älä vedä antennista. Voit hytkyttää kuppia hieman, tai rutistaa sen pohjasta sormillasi. Sitten tarvitseekin enää vain ottaa se ulos ja tyhjentää se. Joskus ponnistaminen tai yskiminen voi auttaa kuppia tulemaan helpommin ulos.

Löydä oikea asento

Kuukupin oikean asennon löytäminen vaatii hieman harjoittelua. Kun alat asettaa kuukuppia paikalleen, sinun tulee muistaa, ettei se toimi kuten tamponi. Sitä ei tarvitse viedä yhtä pitkälle. Lisäksi se on paljon pehmeämpi ja joustavampi kuin tamponi. Sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että kuukupin asettaminen sattuisi.

Oikealla asennolla tarkoitetaan sitä, ettet tunne kuppia eikä se vuoda. Ensimmäisen käyttökerran yhteydessä voi olla hyvä pitää pikkuhousunsuojaa, jos kuppi ei asetu paikalleen ja verta vuotaa ohi. Ajan myötä opit oikean otteen ja silloin saat kuukupin paikalleen nopeasti ja helposti.

Asennon korjaaminen

Kuukupin asentoa voi korjata ilman, että sitä tarvitsee ottaa ulos. Voit esimerkiksi ruuvata sitä hieman, jotta se istuisi paremmin. Tunnustele missä kuppi on, ja ohjaile sitä sitten hieman edestakaisin. Jos tämä ei toimi, joudut ehkä kuitenkin ottamaan kupin ulos ja asettamaan sen uudestaan paikalleen.

Paras asento kuukupin paikalleen asettamiseen

Se, miten asetat kupin paikalleen, riippuu edellytyksistä ja siitä, mikä sinusta tuntuu mukavalta. Voit esimerkiksi istua kyykyssä ja sitten viedä kuukupin emättimeen. Varo, ettei se putoa lattialle. Jos niin käy, tulee sinun pestä se uudestaan välttääksesi bakteereiden pääsyn emättimeen.

Eräs toinen asento on nostaa toinen jalka kylpyammeen reunalle. Tämä toimii juuri niin kuin asettaisit tamponin paikalleen. Asettaminen vessanpöntöllä istuen voi myös toimia hyvin. Silloin on tosin tietysti riskinä, että pudotat kuukupin vessanpönttöön, jonka jälkeen sinun on ehdottomasti keitettävä se tai pestävä se sterilisointitableteilla.

Menskopp

Tampong

Harjoitus tekee mestarin

Kuukuppiin pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin elämässä – harjoitus tekee mestarin. Varaudu siihen, että voi mennä noin 2–3 kuukautisten ajan ennen kuin tunnet itsesi varmaksi siitä, miten asetat kupin paikalleen. Joillakin tämä tapahtuu nopeammin ja joillakin päinvastoin. Tärkeintä on, että varaat aikaa itsellesi oikean asettamistekniikan löytämiseksi. Tämä on tärkeää siinäkin tapauksessa, jos aiot ottaa kupin päivän aikana ulos ja tyhjentää sen muissa paikoissa, joissa sinun ei ole mahdollista käyttää yhtä mukavaa vessaa kuin kotonasi.

Suosittelemme, ettet nuku kuukupin kanssa ennen kuin tunnet itsesi varmaksi siitä, kuinka asetat kuukupin paikalleen.

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.