Bada med menskopp

Kan du bada med menskopp

När man blöder så kan det kännas mindre kul att hänga på stranden för att sola och bada. Menskopp kan komma att revolutionera tillvaron här. Med menskopp kan du nämligen bada. Skillnaden mellan att bada med menskopp jämfört med att bada med till exempel tampong är att tampongen även kan suga upp vatten. Det är därför du ska byta tampong efter du badat. Men om du badar flera gånger och byter tampong ofta, så kan slemhinnorna i slidan bli irriterade och det kan bli väldigt obekvämt. Det här slipper du helt med menskopp. Dels kan du ta ut och sätta in menskoppen flera gånger utan att det gör något. Dessutom suger inte menskoppen upp badvattnet, eftersom den sluter tätt mot slidväggarna. Så inget blod kan läcka ut, och inget badvatten kan komma in. Menskoppen varken känns eller syns, så du kan sola och bada helt ostört. 

Bästa mensskyddet för badet

Upptäck hur bekvämt det är att bada med menskopp. Den varken syns eller känns. Du kan sätta in menskoppen hemma innan du går till badplatsen och sedan kan den sitta inne i upp till 12 timmar. Du behöver inte tänka på att byta mensskydd under dagen, inte ens efter du badat. Eftersom menskoppen sluter tätt mot slidväggarna så kan inget vatten komma in och heller inget blod läcka ut. 

Att bada med menskopp är för många en av den största fördelen. Du behöver inte tänka på att byta mensskydd, eller ta med dig flera mensskydd under dagen, du behöver inte oroa dig för läckage eller oroa dig för att bakterier från badvattnet ska komma in i slidan. Det är bara att bada, simma och njuta.

Lätt att tömma

Om du behöver tömma menskoppen under tiden på badplatsen så behöver du en toalett. Kom ihåg att alltid tvätta händerna innan du tar i menskoppen. Finns det inte tvål och vatten, så kan du ha med dig våtservetter eller handsprit så att det blir hygieniskt för dig att tömma menskoppen. 

Om du inte blöder så mycket så kan du oftast ha menskoppen inne ganska länge, den kan sitta i upp till 12 timmar. Om du vill minimera risken att behöva tömma koppen under dagen så kan du välja en större storlek, även om du har mindre mängd mens. 

Hygieniskt och säkert att bada med menskopp

En av de största fördelarna med att bada med menskopp i stället för till exempel tampong är att inget blod kan läcka ut, och inget badvatten kan komma in. När koppen sitter som den ska, så är den både säker mot läckage och den släpper inte in något vatten utifrån. Om du badar med tampong så kan den suga upp vatten och bakterier kan komma in i slidan. Detta slipper du oroa dig för om du badar med menskopp. 

Du har ett mensskydd som är både tryggt och säkert. Så du slipper oroa dig och kan fokusera på att bada och njuta i stället. 

Ingen ser att du har mens

Även om mens är en av de mest naturliga saker i världen, så kan det kännas jobbigt om det syns eller märks. Vissa tycker det är så jobbigt att oroa sig för att mensen ska störa på badplatsen att de helt enkelt avstår helt från att bada. Här är menskoppen räddningen eftersom det är ett mensskydd som varken syns eller känns. Dessutom släpper den inte in något badvatten, och det kan heller inte läcka ut något blod. Menskoppen sitter på plats i upp till 12 timmar, så du behöver kanske inte ens tömma den en enda gång under tiden du badar. Det är för de allra flesta en enorm frihet, att kunna bada fritt utan att oroa sig.

Öva insättning innan du ska bada med menskopp

Såklart kan det vara skönt att ha provat menskoppen några gånger innan du badar med den. Så att du känner dig trygg och säker hur det fungerar för just dig. Det kan vara en vanesak att få till rätt position så att menskoppen inte läcker, och att den sitter på plats bekvämt. Ibland kan det här ta lite tid, att både vänja sig och öva på att hitta rätt teknik som funkar. Stressa inte och lyssna på dig själv. Du vet vad som är bäst för dig. 

Menskoppen gör att du kan hänga på stranden eller badplatsen helt utan oro. Att bada med menskopp utan en tanke på mensskydd eller läckage kan vare en enorm lättnad och frihetsskänsla för de allra flesta. 

APOFEMME FAQ

TURVALLISET MAKSUVAIHTOEHDOT

Tilaa uutiskirjeemme ja saat uusimmat tiedot tuotteista ja tarjouksista.